Hatalmas hulladékválogatót adtak át Nyíregyházán

Megosztás

Dübörög a kampány, a következő néhány hónapban egyre-másra számítsunk mindenféle átadásokra és alapkő-letételekre. Nyíregyházán most egy monstre hulladékválogatót adtak át.

A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt ünnepélyes átadórendezvényét tartották december 12-én, a megyeházán, ezt megelőzően a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták azt az optikai válogató berendezést, amely Magyarország egyik legnagyobb hulladékválogatója.

A modern technológia része annak a komplex beruházásnak, amely a megyében összesen 3 helyen, Nagyecseden, Kisvárdán és Nyíregyházán valósult meg. A szeparátor hivatalos átadása után a projektzáró rendezvény a megyeháza dísztermében, diákok körében folytatódott.

A projektnek köszönhetően több 10 000 emberhez juthatott el az üzenet, hogy nem minden hulladék szemét, köztük gyerekekhez is, ugyanis több kategóriában hirdettek szemléletformáló rajz- és kreatív pályázatot, melynek eredményhirdetésére is sor került a rendezvényen. Óvodások, alsós-felsős diákok, valamint középiskolások munkáit is díjazták. Mindez része annak a szemléletnek, hogy igazi paradigmaváltás a környezettudatos hulladékgazdálkodás terén leginkább a fiatal generáció bevonásával és figyelmének megnyerésével érhető el. (via Nyiregyhaza.hu)

Kapcsolódó cikkek